MUNKAVÁLLALÁSI ENGEDÉLY

Az Európai Unión kívüli állampolgároknak, ha Magyarországon kívánnak munkát vállalni, akkor ehhez minden esetben munkavállalási engedélyre van szűkségük. Akkor is szükség van a munkavállalási engedélyre, ha egy Európai Unión kívüli állampolgár a saját vállalkozásában kíván Magyarországban munkát vállalni. 2014. január 1.-től a keresőtevékenységet folytató harmadik országbeli állampolgár esetében a munkavállalási engedély és a tartózkodási engedély ügyintézése úgynevezett összevont kérelmezési eljárásban történik. A munkavállalási engedélyt felváltó új engedély hivatalos neve: "Munkavállalás Célú Tarózkodási Engedély".

ÁLLÁSAJÁNLAT

A munkavállalási célú tartózkodási engedély kibocsátásának alapvető feltétele, hogy a kérelmező igazolja a tartózkodás célját. Foglalkoztatás jogviszony létesítésére irányuló előzetes megállapodás (hétköznapi nevén: "állásajánlat") nélkül nem lehet munkavállalási engedélyt szerezni! Arra nincs lehetőség, hogy állás keresés céljából adjanak ki engedélyt!

A munkavállalás célú engedély iránti kérelmet főszabályként a kérelmező tartózkodási helyén a külképviseleten kell benyújtani.

A kérelmezőnek igazolnia kell, hogy

  • Magyarországi lakhatása megoldott
  • Az engedély lejártát követően el tudja hagyni az országot.

Irodánk vállalja, hogy a kérelmet és annak kötelező mellékleteit elkészíti. Az eljárási folyamat alatt felmerülő hiánypótlásokat benyújtja. A kész dokumentumokat a kérelmezőnek kell beadnia a tartózkodási helye szerinti magyar külképviseleten. Az ehhez szükséges időpontot irodánk kéri meg az ügyfél számára.

vissza

Kapcsolat

FIRST IMMIGRATION
1074 Budapest, Dohány u. 12-14.
+36 70 308 5783
info@firstimmigration.hu
WECHAT: FirstImmigration
flag-turkey.png
flag-china.png
magyar.png
flag-russia.png
flag-vietnam.png