Tartózkodási Engedély - D típusú vízum

A 90 napnál hosszabb időtartamú magyarországi tartózkodáshoz a schengeni övezeten kívüli külföldieknek tartózkodási engedélyre van szükségük (azoknak is akik 90 napig vízummentesen tartózkodhatnak Magyarországon). A tartózkodási engedély kérelmet a tartózkodás céljának megfelelő formanyomtatványon kell előterjeszteni. A tartózkodási engedélyt annak az államnak a magyar külképviseletén kell előterjeszteni ahol a kérelmezőnek az állampolgársága van vagy ahol jogszerűen tartózkodik. 539/2001/EK tanácsi rendelet II. mellékletében (pozitív lista) meghatározott országok állampolgárai Magyarországon is beadhatják a tartózkodási engedély kérelmüket. Ha azonban olyan ország állampolgára nyújtja be Magyarországon a kérelmét, aki arra nem jogosult akkor a kérelmét biztosan el fogják utasítani.

A TARTÓZKODÁSI ENGEDÉLY KÉRELMEK KÖTELEZŐ MELLÉKLETEI

1. A TARTÓZKODÁS CÉLJÁNAK IGAZOLÁSA

A tartózkodási engedély kérelmet a tartózkodás céljának megfelelő formanyomtatványon kell előterjeszteni. 

A magyarországi tartózkodási engedélykérelmek legyakoribb céljai:

  • Munkavállalás
  • Tanulmányok folytatása
  • Családegyesítés
  • Üzleti tevékenység folytatása

2. A MAGYAROSZÁGI MEGÉLLHETÉS IGAZOLÁSA

Minden tartózkodási engedély kérelemben kötelező azt igazolni, hogy a kérelmező miből fog Magyaroszágon megélni. Az nem fogadják el a Hatóságok, hogy majd Magyrországon keres munkát!

3. A MAGYRORSZÁGI SZÁLLÁS IGAZOLÁSA

A kérelmezőnek igazolnia kell hogy lesz hol laknia Magyarországon.

4. AZ EGÉSZSÉGÜGYI ELLÁTÁSOK FEDEZETÉNEK IGAZOLÁSA

Minden kérelemben igazolni kell, hogy a kérelmező egészségügyi ellátásá Magyarországon teljeskörűen fedezve lesz. Ezt lehetbiztosítás vagy pénzfedezet bemutatásával is igazolni.

5. A KIUTAZÁS FELTÉTELEINEK IGAZOLÁSA

A kérelmezőnek igazolnia kell hogy a magyarországi tartózkodásának lejáratát követpen el tudja és el is fogja hagyni az országot.Irodánk vállalja, hogy bármilyen célú tartózkodási engedélyét a mindenkori jogszabályoknak megfelelően elkészíti és közreműködik abban, hogy azt a megfelelő Hatóságoknál sikeresen benyújthassa.

vissza

Kapcsolat

FIRST IMMIGRATION
1074 Budapest, Dohány u. 12-14.
+36 70 308 5783
info@firstimmigration.hu
WECHAT: FirstImmigration
flag-turkey.png
flag-china.png
magyar.png
flag-russia.png
flag-vietnam.png